یابن الزهرا

دروس اخلاق و اعتقادات استاد وارسته و عبد خالص خدا مرحوم حاج سید حسین اتابکی

یابن الزهرا

دروس اخلاق و اعتقادات استاد وارسته و عبد خالص خدا مرحوم حاج سید حسین اتابکی

یابن الزهرا

جمع‌آوری و انتشار آثار استاد حاج سید حسین اتابکی و بهره‌گیری مومنین و مومنات از آن‌ها

طبقه بندی موضوعی

استاد گمنام حاج سیدحسین اتابکی رحمةالله علیه

استاد سید حسین اتابکی در سال ۱۳۱۸ هجری شمسی در تهران دیده به جهان گشودند. از کودکی با حضور در نماز جماعت مرحوم استاد برهان (استاد حضرت آیت الله مجتهدی) خود را پذیرای تربیت ناب اسلامی نشان دادند و از همان اوان جوانی با شرکت در کلاسهای درس حضرت امام خمینی، در مسیر مبارزات سیاسی امام و آموزش های علمی و اعتقادی ایشان و یاران امام قرار گرفتند. 

️سید حسین اتابکی که از همرزمان مرحوم شهید بهشتی، مرحوم آیت الله مهدوی کنی، و شهیدان باهنر و رجایی بودند، باوقف اموال و بخش بزرگی از زندگی، در منطقه ی 12، واقع در مرکز تهران، خدمات گسترده ای را از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز نمودند. 

شیوه ی منحصر به فرد تدریس ایشان در مباحث اعتقادی رشک برانگیز و از جذابیت های ویژه ای برخوردار بود چنانچه مرحوم شهید مطهری ضمن تایید مکرر درسهای اعتقادی ایشان و جذاب خواندن این روش فرموده بود:

این روش شما بهترین روش برای آموزش اعتقادات به جوانان و نوجوانان است.

مجمع دینی صادقیه که محل زندگی خود ایشان و وقف تبلیغ معارف دینی شده بود، بطور ماهانه شاهد برگزاری مراسم های اعتقادی مفصل و متنوعی در قالب سخنرانی و نمایش تئاتر در آن نقطه از تهران بود. 

علی رغم فشارهای شدید ساواک بر ایشان و اطرافیانشان، اصرار ایشان بر تداوم این مسیر و برنامه ریزی برای تبلیغ معارف دینی، با همکاری شهیدان باهنر، بهشتی، مطهری، و آیت الله مهدوی کنی و آیت الله امامی کاشانی، تحسین برانگیز بود. 
دستگیری چندباره ی ایشان توسط ساواک و تحت شکنجه قرار گرفتنشان گویای پایداری در تحقق و تداوم این آرمان دینی است. 

ایشان با ورود امام خمینی در بهمن ۵۷ به ایران این برنامه ها را بطور موقت تعطیل کردند تا همراه شهید عراقی تمهیدات لازم جهت برگزاری مراسم استقبال از امام خمینی در مدرسه علوی، و محافظت و خدمت به امام راحل را فراهم آورند. 
خاطرات ایشان از حال و هوای آن ایام که هر ساله به مناسبت ۲۲ بهمن برای شاگردان نقل می کردند، شنیدنی بود. 

در دوران دفاع مقدس کاروان های تدارکاتی که برای کمک به رزمندگان اسلام توسط ایشان  اعزام می شد زبانزد خاص و عام بود. ایشان از مرحله ی جمع آوری کمک های مردمی تا رساندن به پشت جبهه ها و حتی حضور در خطوط مقدم جنگ، این کاروان ها را همراهی می کردند تا آنجا که چندین بار مورد حملات مختلف نیروهای بعثی قرار گرفته و تا مرز شهادت پیش رفتند. 

بعد از انقلاب فعالیت های مجمع دینی صادقیه، تربیت و پرورش نیروهای متدین و انقلابی، توسط ایشان از سرگرفته شد و  حاصل آن خیل عظیمی از شاگردان بودند که برخی از آنها اختران آسمان شهادت شدند و به فیض شهادت نایل آمدند. 

در کنار تمام این فعالیت ها ایشان موسس حوزه علمیه خواهران در مجمع دینی صادقیه بودند که در طول سالیان دراز خیل عظیمی از بانوان معتقد و متدین را پرورش دادند تا با عنایت به این باور که دامان پاک و فرهیخته ی مادران تربیت کننده ی فرزندان پاک و صالح است، بانوانی فرهیخته، پاک، و متدین به جامعه اهدا کنند. 

 تهران یکی از سنگربانان عقیدتی و فرهنگی خود را از دست داده که بیش از ۵۰ سال در راستای تعمیق ریشه های عقیدتی جوانان و نوجوانان و حتی خردسالان زحمات مخلصانه، به دور از هیاهو، و چهره به چهره ای را به دوش کشیدند.
در نهایت این آفتاب روشنی بخش در نیمه شب دوازدهم محرم الحرام ۱۴۰۰ شمسی به غروب نشست و خیل بسیاری از شاگردان را به سوگ نشاند.

قال رسول الله
صلی الله علیه و آله و سلم
عند ذکر الصالحین تنزل الرحمه؛
هنگام یاد صالحین، رحمت نازل می شود.

مدفن مطهر عبد صالح خدا
 استاد اخلاق و عقاید
حاج سید حسین اتابکی رحمة الله علیه
در صحن حرم مطهر حضرت عبد العظیم الحسنی علیه السلام
 باغ توتی ردیف ۲۳ شماره ۱۱۰
روبروی درب خروجی غربی و بازار جدید شهر ری.

میهمان کنیم ایشان را با صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم بعدد ما احاط به علمک سرمدی

عاش سعیدا و مات سعیدا
و سلام علیه یوم ولد و یوم مات و یوم یبعث حیا

مجمع تعلیمات و تحقیقات دینی صادقیه

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">